Circle-A sluit 15-jarig partnership overeenkomst omtrent circulaire bedrijfskleding met Alliander

Circle-A sluit 15-jarig partnership overeenkomst omtrent circulaire bedrijfskleding met Alliander 1200 628 Circle-A

Vanaf 1 maart start de nieuwe samenwerking tussen Alliander en consortium Circle-A. Na een gedegen aanbestedingsperiode, het zorgvuldig selecteren en testen van nieuwe (veiligheids)kleding en ondersteunende ICT oplossingen waaronder een mobiele app, heeft Alliander de aanbesteding gegund aan consortium Circle-A. De ambitie om in volledig circulaire bedrijfskleding veilig en comfortabel te kunnen werken, komt hiermee een stap dichterbij.

Circulair

Circulair betekent in de eerste plaats dat de levensduur van de veiligheidskleding wordt verlengd en deze zo lang mogelijk in roulatie wordt gehouden zonder concessies te doen aan kwaliteit, comfort of veiligheid. Dragers leveren hun vuile kleding in ter bewassing bij industrieel textiel- en facilitair dienstverlener Elis waarbij de kleding in de juiste staat wordt teruggebracht, voorzien van reparaties en de daarbij behorende inspecties waardoor de kleding steeds weer voldoet aan de van toepassing zijnde normering.

De kleding wordt gedurende de levensduur gevolgd middels RFID chips en is altijd te traceren waar deze zich bevindt. Kleding die niet meer bruikbaar is, wordt ingenomen en afgevoerd naar textielrecycler Frankenhuis, die deze kleding vervezelt en verwerkt in en tot een hoogwaardig product zoals bijvoorbeeld (brandvertragende) bekleding voor auto’s, isolatiemateriaal of waarbij de kleding wordt gebruikt in geotextiele markten. De ambitie is opgenomen om binnen nu en 10 jaar een volledig circulair kledingpakket beschikbaar te hebben en de kleding te laten recyclen tot producten van hetzelfde niveau.

Draagcomfort

De nieuwe kleding wordt niet alleen circulair gemaakt, maar heeft ook een mooiere uitstraling en beter draagcomfort. Om te komen tot een optimaal draagcomfort heeft Alliander, als onderdeel van de gunning, een draagproef gehouden onder 50 medewerkers van diverse functiegroepen. Deze medewerkers hebben de nieuwe kleding drie maanden lang getest. De ervaringen zijn zeer positief, waarbij de goede beoordeling mede doorslaggevend was in de definitieve gunning van de aanbesteding. De technici van Alliander waren erg onder de indruk van de uitstraling, pasvorm, functionaliteiten en ruime keuze in het pakket waarmee ze onder elke (weers)omstandigheid maximaal veilig kunnen werken.

Circle-A sluit partnership overeenkomst omtrent circulaire bedrijfskleding met Alliander

Veiligheid

De kleding biedt optimale bescherming tegen alle gevaren en (weers)invloeden van buitenaf volgens de geldende normeringen. Kleding is brandvertragend, zuurbestendig, antistatisch en geschikt voor werken in een omgeving waar een vlamboog kan ontstaan. Daarnaast is alle kleding goed zichtbaar voor de omgeving. Naast veilige kleding dient de medewerker ook in diverse weersomstandigheden veilig én comfortabel te werken. Zo wordt in het nieuwe pakket met diverse lagen kleding gewerkt en heeft de medewerker een uitgebreide keuze in kleding.

Consortium

Circle-A bestaat uit producent van veiligheidskleding Sioen (wereldmarktleider op het gebied van gecoat technisch textiel en hoogwaardige beschermkleding), Lasaulec (technische groothandel in verbruiksmaterialen en persoonlijke beschermingsmiddelen), industrieel textiel- en facilitair dienstverlener Elis (o.a. Europees marktleider in het leveren, onderhouden en het reinigingen van bedrijfskleding)’ en textielrecycler Frankenhuis (duurzame verwerking en recyclen van textiel).
Deze partijen werken nauw samen in het mobiele platform waarmee de gebruiker zelf in staat wordt gesteld om in de persoonlijke omgeving alles te regelen. In de app kan men kleding en PBM’s bestellen, ter bewassing aanbieden, en laten afleveren op iedere gewenste GPS-locatie, reparaties kunnen worden doorgeven en alle items kunnen worden bijgehouden met de track en trace functie.

Wilt u weten wat Circle-A voor u kan betekenen? Stuur ons een bericht en ontvang meer informatie.

Wilt u weten wat Circle-A voor u kan betekenen? Stuur ons een bericht en ontvang meer informatie.