Circulaire veiligheidsschoen van Emma Safety Footwear verkrijgbaar bij Lasaulec

Circulaire veiligheidsschoen van Emma Safety Footwear verkrijgbaar bij Lasaulec 1200 628 Circle-A

Sinds kort heeft onze partner Lasaulec de circulaire veiligheidsschoen van Emma Safety Footwear in het assortiment. Zoals de naam al aangeeft zijn dit schoenen die na de gebruiksfase gedemonteerd worden en waarvan de componenten en grondstoffen worden hergebruikt. Hiervan worden bijvoorbeeld leren tassen, tuinmeubilair en leuningen voor in auto’s gemaakt. Omdat er al tijdens het ontwerpproces wordt nagedacht over het hergebruik van de schoenen kunnen deze circulair genoemd worden. Dit is anders dan het recyclen van schoenen, aangezien er dan pas achteraf bekeken wordt of er nog iets met de oude schoenen gedaan kan worden. In 2019 wil Emma Safety 100% circulair zijn, wat volledig aansluit bij de doelen van Circle-A.

Het huidige niet-circulaire assortiment van Emma wordt stap voor stap uitgefaseerd en vervangen door deze circulaire schoenen. Per definitie zijn alle nieuwe modellen van Emma Safety Footwear circulair. Deze circulaire schoenen moeten gemakkelijk uit elkaar gehaald kunnen worden, dit vergt een andere denkwijze van de ontwerpers bij Emma. Een werkschoen moet tenslotte stevig zijn en niet uit elkaar vallen, maar nu staat het ontwerpen om weer uit elkaar te halen juist centraal.

De nieuwe circulaire schoenen worden niet duurder, omdat Emma het zelf belangrijk vind om deze stap te maken willen ze hier in investeren. Ook Lasaulec is bereid in duurzaamheid te investeren en gaat hier dus in mee. De schoenen worden door dit circulaire systeem voor maar liefst 99% duurzaam, maar de prijs blijft dus hetzelfde.

Levensloop van de schoen

Bij het circulaire proces wordt niet alleen de productie meegenomen, maar ook het verdere verloop van de levensduur van de schoenen. Het retour nemen van de producten is dus een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering van Emma Safety Footwear. Bij de klant of leverancier – Lasaulec bijvoorbeeld – worden retourkooien geplaatst, waar werknemers hun oude werkschoenen in kunnen gooien – dit hoeven niet per se schoenen van het merk Emma te zijn – of de leverancier kan deze schoenen verzamelen bij haar klanten. Emma neemt deze schoenen vervolgens in en zorgt ervoor dat de grondstoffen van deze schoenen hergebruikt worden. Wanneer er geen nieuwe toepassing kan worden gevonden voor alle grondstoffen wordt dit omgezet in brandstof voor o.a. stadsverwarming.

Uniek

Tot nu toe is Emma Safety Foorwear uniek met deze aanpak. Het is dan ook niet verrassend dat Lasaulec – en dus Circle-A – alle ontwikkelingen van Emma op de voet volgt en alle producten en diensten van Emma op het gebied van circulariteit aanbiedt. Volgens Emma Safety Footwear is de volgende stap het leasen van schoenen. Hiermee probeert Emma in de toekomst de klant te ontzorgen: Emma zorgt voor het juiste product, de juiste maatvoering, eventuele steunzolen of aanpassingen en onderhoud. En allemaal geheel volgens de circulaire gedachte!

Wilt u weten wat Circle-A voor u kan betekenen? Stuur ons een bericht en ontvang meer informatie.

Wilt u weten wat Circle-A voor u kan betekenen? Stuur ons een bericht en ontvang meer informatie.